Bara Barnrum

Nu är de här!

Igår var det världspremiär på Ikeas nya PS-kollektion (hela 46 nya produkter!) och sammanfattningsvis kan man säga att det är väldigt mycket 70-tals feeling, starka färger som rött, blått och gult. Retro med en modern tvist som vi inredningsredaktörer slentrianmässigt kan uttrycka oss ibland (förlåt!). Kollektionen börjar säljas i maj och vi anar att vissa möbler kommer sälja slut fort som tusan. Är ni redo? Nu kör vi en sådan där skolredovisningsgrej. Jag visar bilder och berättar vad det är! Och ni tycker ”Åhh, fint, nä, fult”

Och jag vill ju veta vad ni har för favorit? Lägg en kommentar så drar jag tre vinnare som får en helgskön Mumingoodiebag!

Först ut mina två personliga favoriter: Ett vitt vintrinskåp, av WIS design, pris 3 995 kr. Tanken är att du ska kunna stoppa in lite vad som helt, eller som de själva uttrycker det, ”Vi skapade en vägg av ramar i olika storlekar som vi senare satte på en dörr”. Åh, me like!

Nästa favorit är träbyrån, av Ehlén Johansson, som är precis sådär Pippi Långstrumpaktig som en byrå full med konstiga saker borde vara. Några udda strumpor, smycken, tejprullar och barnens teckningar. Allt får plats. Och alla lådor är röda inuti! Säljs i olika sektioner så du kan fixa ihop den precis som du vill Pris från 1 200 kr/sektion.

Nu över till en dansande lampa, av Wiebke Braasch, pris 1 1 95. Det är en rätt stor golvlampa som passar perfekt i ett barnrum eller vardagsrum. Eller sovrum eller hall. Var som helst helt enkelt.

 

Vik in mig säger lampan, av Johanna Jelinek, som sitter på väggen och liksom vecklas ut när du behöver lite extra ljus. Finns i rött, svart och vitt och kostar 499 kr. Perfekt läslampa ju!

Nu till en bänk med förvaring, meningen att det ska vara en tv-bänk, av WIS Design, men jag tycker den även är tipptopp till ett barnrum som leksaksförvaring, just för att den är så låg kan ju kidsen nå och även ha en hel hög med prylar ovanpå. Finns med gula eller vita dörrar och kostar 1 795 kr.

Behöver ni en fåtölj, av Wiebke Braasch, till tonårsrummet? En färgglad stålsäker snygging för 1 495 kr kommer här. Finns i gult, vitt, blått och grönt.

Och så ett rullbord i stål. av Ola Wihlborg, som jag tycker är gjutet som sängbord till alla läsgiriga barn med högar av böcker och tidningar, eller som förvaring till ritgrejer och legobyggen. Pris 299 kr. Finns i blått och vitt.

Och så sist, ni kan få se flera om ni vill?, men inte minst en smart dagbädd, av Sarah Fager, som vips så enkelt fälls ut och trollar fram några extra sängplatser. Pris 2 595 kr. Madrass och kuddar kostar 2 400 kr.

Pust, det var allt!

Säg vad ni gillar! Och om ni vill att jag ska visa mer, vill inte övergöda er såhär en fredag!/ kram Moa

KOMMENTERA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

  16 Kommentarer
 1. Anneli skriver:
  !

  Jag gillar ALLT!
  Jag som inte brukar vara förtjust i Ikea sitter och blir helt till mig. VILKA fina saker. Och till vilka priser! Jag kommer att springa till Ikea i början på maj för att roffa åt mig både det ena och det andra.

 2. VS - Anna skriver:
  !

  Men alltså, den där nattlinnelampan är underbar, ett måste ha helt enkelt!

  Kul att IKEA vågat lämna ”det typiska ikea” och gått halvt bärsärk!

  //Anna

 3. maya skriver:
  !

  den vita lampan!!!
  ska bara ha den…

 4. Betty skriver:
  !

  Oj vad mycket fint! Träbyrån är en klar favorit, kul med något annorlunda än en helt vanlig byrå för alla prylar :)

 5. tillbakadaralltborjade skriver:
  !

  Alltså förvaringsbyrån i gult – wow! :-) Min son har en liknande låg förvaringsmöbel i sitt rum – helt perfekt med förvaring under och lekplats över.

  Och så gillar jag vägglampan, som jag har sett finns i svart eller vitt också. De tror jag nog ska hitta in i vårt sovrum!

  Charlotta
  http://blogg.familyliving.se/tillbakadaralltborjade/

 6. aslaug skriver:
  !

  Träbyrån without a doubt! Looking forward going to IKEA in May to shop these products…

 7. val skriver:
  !

  Jättefina möbler! Jag gillar bänken med förvaring…perfekt till dotterns rum! och vitrinskåpet är också en favorit!
  Visa gärna mer :)

 8. Anna skriver:
  !

  Jag gillar bäst TV bänken i gult, den skulle passa var som helst och jättebra höjd för dockskåpet i barnrummet.
  Den vägghängda lampan kommer nog att hamna över soffan i vardagsrummet.
  Tack för en bra blogg!

 9. sophie skriver:
  !

  oj oj oj så fina saker gillade vitrinskåpet men måste ändo säga byrån med kanonplats för mitt och barnens pyssel!

 10. !

  Dagbädden gillar jag skarpt så smart och byrån är ju underbar! fast jag skulle nog vilja måla den lite Pippiaktigt och ha i dotterns rum :)

  Miriam

 11. Nina Beer skriver:
  !

  Den dansande golvlampan – och läslampan, säger jag som aldrig får nog av lampor. Men jag får inte nog av IKEAs PS-kollektion heller, så visa gärna mer (helst allt :-) )!!

 12. erika skriver:
  !

  Träbyrån, träbyrån! Och rullbordet!
  vill gärna se mer!!

 13. Camilla Sandmark skriver:
  !

  Hej!
  Jag gillade vitrinskåpet. Jättefint att ha sina samlingar i. Ehlénbyrån gillade jag också. Perfekt att gömma sina samlingar i!
  Och rullbordet och fåtöljen i stål. Perfekta på uteplatsen! Ja,jag gillade nästan allting. Det blir nog rätt dyrt på IKEA nästa gång1

 14. Emil Dalkvist skriver:
  !

  Jag tycker att du kan visa mer! Vill ha mer!
  Jag träbyrån är en riktig favorit!

 15. lindabrink skriver:
  !

  Alltså – jag skulle ju inte tacka nej till träbyrån av Ehlén Johansson! Underbar…