Fingerspitzengefühl

utsidan

Välkommen in, eller ut. Ut till kolonin, ut till sommarlivet, ut till njutlivet, ut till gräva-i-landet-livet, ut till sitta-och-titta-när-äppelträdens-blomblad-faller-till-marken-livet. Utelivet.

 

 

Bidrag till fabriken

2 Kommentarer   Permalänk

stilleben

Jag gillar prylar och har mycket av allt. Ett sätt att få det att se lite mindre rörigt ut, och lite mer genomtänkt organiserat ut, är att gruppera sakerna. Helt plötsligt känns det som att allt hänger ihop och inte bara är en samling just prylar.

 

——–

bidrag till fabriken

1 Kommentar   Permalänk

belysning

Veckans tema i fabriken är belysning och just nu vill jag bara ha solljus men i brist på det gå det bra med alla våra loppisfyndande lampor. Helst ska det vara bumlingar men vilken färgglad plåtlampa som helst går egentligen bra.

Utmanaren bland lamporna är klämspotten från Hay, en av de få lampor som jag inte har köpt secondhand men den passar så bra i Almas rum.

3 Kommentarer   Permalänk

mars

Mars, lite upp och lite ner. Som tur är slutade det med glitter, påskfirande och en förhoppning om vår.

 

bidrag till fabriken

 

Kommentera   Permalänk

moodboard – februari

Februari. Tack för den här tiden men nu säger vi hej då. Visst bjöd du på fina vinterdagar men mest var det mörker, kallt och snuva. Ja och så semlor, tulpaner, lite hjärtan och ett och annat barnkalas.

Så här på sista dagen känner jag ändå hopp, hopp om våren, ljuset och en kommande säsong i kolonin.

 

bidrag till fabriken

 

2 Kommentarer   Permalänk

Jag

Johanna. Snart 35. Mamma, fru, syster, dotter, vän, barnmorska, kattägare, kolonist.

Jag tycker om allt som är vackert men älskar grönt, är nog rätt envis men också ganska rolig, känner mig blyg i många situationer men pratar gärna när jag är trygg. Längtar nästan alltid till kolonistugan men är lite rädd för att flytta till ett riktigt hus så vi bor nog kvar i vår lilla lägenhet ett bra tag till. Drömmer mig gärna bort i små och stora projekt, resor och händelser, ibland blir de av och ibland inte. Jag samlar på runda plåtbrickor från 70-talet och vackra mönstrade tyger. Älskar att simma i spegelblanka sjöar och att få bjuda på fest.

Vill du veta mer så fråga.

bidrag till fabriken

3 Kommentarer   Permalänk

återbruk

Att använda saker igen, ja det är vi bra på. Men kanske att vi gör det ännu mer i kolonin. Där blir de gamla fasadplankorna till bordskivor och byrån blir en odlingslåda. I lägenheten blir projekten lite mindre.

Att använda gamla kast som prylhyllor känns kanske inte så nytt men det funkar ju så bra så varför inte fortsätta… precis som att använda drickabackar till att ha leksaker i.

Jag gillar att virka mattor av gamla trasor och den här gången blir det en nästan svart matta gjord av t-shirtar, strumpor och andra urtvättade, trasiga och förbrukade kläder.

Det sista återbruket är nog ändå min favorit, två hushållspappersrullar från loppis som har blivit perfekta tejphållare.

4 Kommentarer   Permalänk

(krispigt) vintervitt

Jag lovar inget men jag hade tänkt att försöka hänga på fabrikens torsdagsteman. Den här kalla torsdagen är temat krispigt vintervitt och jag åkte till kolonin för att försöka fånga just det.

Loppisfyndade träljusstakar och Michaela Willers vackra barockljusstake, en liten pappersgirlang i pastell bara för att, lurvigt värmande fårskinn, en glasfågel från nån loppis och så skatans fotspår i nysnön.

1 Kommentar   Permalänk

nya rum

Nu för tiden finns jag mest på Instagram, fingerspitzengefuhl heter jag där såklart. Och även om det inte händer så mycket här så händer det saker i verkligen.

Vi har till exempel äntligen tagit tag i tjejernas rum och nu har ett rum blivit två. På lördag fyller Alma elva och hon får ett eget rum i födelsedagspresent.

 

2 Kommentarer   Permalänk

djurliv

Får inte nog av djur, vill ha dem överallt. Det här är de nyaste tillskotten.

Fåglar från H&M Home och flughalsband från anyhow.se

3 Kommentarer   Permalänk