Lisa Knapp

För små bröst

Amningspaus

Min kropp är inte direkt utrustad med några jättebomber till bröst. Inte ens några mellanbomber. I tonåren tyckte jag inte det var så kul att knappt fylla ut en a-kupa men med åren så har jag ändå börjat gilla mina små bröst på något vis. När Ella kom så växte dom naturligt under amningsperioden. Härligt att få känna sig lite kvinnlig men också härligt att veta vad de var till för. Att amma var inte alltid okomplicerat men ändå så fantastiskt när det fungerade. Och med ett barn var det ganska lätt att smita undan en stund, gå ut på promenader och emellanåt ta en amningspaus.

Med tvåan så blev och är det en helt annan sak. Stressiga amningsstunder, förkyld familj, rännande hit och dit och lite kyla och drag på brösten ledde så klart till mjölkstockning. Ni som haft det vet att det inte direkt är någon trevlig bekantskap… Feber och smärta smärta smärta.  Vila, värme och lugn amingsmiljö hjälper. Hur lätt som helst att plocka fram ur bakfickan… Jag som trodde att mina små bröst inte kunde ge plats åt en argsint knöl hade fel. Tydligen så var det också dumt att använda bygelbh. ”Ut och köp en amningsbh!” fick jag som råd. Så med ömmande bröst och en skrikande lillebror tog jag mig till en större mammaklädsbutik på Söder. 4 minuter senare gick jag ut igen, slokande och med tonårsminibröstkänslan smygande tillbaka. Borde jag ju ha förstått, klart att de inte finns några amningbh´s med a-kupa… Ingen tror väl att en kvinna som ammar kan ha så små bröst.

Så nu använder jag min bikinitopp med snörning som bh. Och så håller jag på att bygga upp mitt självförtroende med den som gillar mina bröst så ofantligt mycket just nu… Hur små de än må vara. Lillebror.

KOMMENTERA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

  7 Kommentarer
 1. Brain Broddy skriver:
  !

  I am continuously browsing online for ideas that can benefit me. Thx!

 2. lill skriver:
  !

  Älskade Lisa! Ha ha, jag skrattar varmt åt bikinilösningen, har själv varit där… Jag har fyllt ut A-kupa till hälften i hela mitt liv och haft som högst en bh som jag använt om och om igen. Nu använder jag inget sen flera år tillbaka. Min amning har funkat finemang och jag har aldrig haft amningsbh. Jag använder INGEN BH ALLS! Har aldrig haft bröstböld. Nu ammar jag på hur bra som helst med mitt andra barn och har som sagt ingenting under tröjan.

  I och med att jag blev mamma blev jag så nöjd med min kropp. Och vad jag tjänar pengar på att slippa köpa bh:s. Kram.

 3. betty skriver:
  !

  Hej Lisa…

  får väl börja säga grattis till lille killen…
  och du brösten är inte allt…
  Söt Ella är….

  Ja enligt min mor så e vi ju som släkt men vi har dock tyvärr aldrig setts TYVÄRR säger jag då jag tycker att släkten skall hålla ihop…Men så kan det bli med..hoppas ni hard et gott ialla fall…kram från Piteå

 4. Angel19 skriver:
  !

  Känner igen samma problem som du har. Mina växte i och för sig men nu är de mer eller mindre obefintliga. Det är tråkigt, men det är bara att gilla läget.
  Ha det bäst som två barns mamma, det är tufft men ofantligt roligt!

 5. busbebis mamma skriver:
  !

  Tips från en annan mamma med a-kupa… Gå till apoteket och köp deras bh-top (storlek L, trots a-kupa). Egentligen är dedt till för bröstopererade, men funkar perfekt som amningsbh.

 6. Sofia skriver:
  !

  Först och främst GRATTIS till er supersöta Lillebror!! Känner igen mig på pricken i inlägget ovan. Lindex (deras eget märke) har jättebra amningslinnen i svart och vitt. Behövde ingen BH då utan det räckte med linnet som nästan har en insydd BH.

 7. Malin skriver:
  !

  Lisa, gå till Twilfit. De har (i alla fall haft) behåar som passar för småbröstade (jag är också en sådan). Stoppade, i spets, jättefina för att vara amningsbehåar!