Hur jag blandar en kulör. – Persiljas Hus
Persiljas Hus

Hur jag blandar en kulör.

Ni är många som frågat så nu ska jag försöka förklara hur jag blandar till en kulör av min kära linoljefärg.

Färgpryttlarna står jämt framme här. När jag ska blanda en kulör utgår jag från vit linoljefärg.

Igår blandade jag rosa.

Jag använde cinnoberrött torrpigment, några teskedar. Sen blandade jag i lite kokt linolja.

Rör om tills pulvret är helt löst.

Häll över blandningen i en burk med vit färg.

Jag hade redan en ljusrosa färg i burken som jag vill förstärka något. I burken ska det vara den mängd du behöver ungefär. Linoljefärg är drygt. Några deciliter räcker långt.

Rör om. Blanda. Rör rör rör.

Så här blev färgen. Jag har målat tvättbänken i badrummet med den. Den syns nästan aldrig för där ligger alltid högar med tvätt. Men det är klart vi ska ha en rosa tvättbänk!

Pottstereoskåpet fick sig också en strykning.

På luckan satte jag en tapet med korsstygn.

Bättre än före definitivt!

När jag hade tapetlimmet framme började det klia i tapetnerven. Ni som följt mig ett längre tag vet säkert att jag ett tag led av svår tapetseringsklåda. Jag var bara tvungen att dekorera allt möjligt med tapeter. Det blev nästan ett beroende som jag fick tvinga mig att sluta med för att spara några tomma ytor i huset. Men ni vet kanske hur det är att fresta en före detta beroende. Frestas man så trillar man kanske tillbaka lite. Det blev att jag tapetserade sidan av skåpstommen med korsstygnstapeten i blått.

Det blev fint!

Ska sanningen fram och det ska den ju alltid började jag med en fågeltapet.

Det gillade jag också. Det blev glatt och fint, men det är något med hur fåglarna är tecknade som stör mitt känsliga estetiska sinne så jag kände direkt att de där fåglarna kommer jag snart att irritera mig på om jag ska se dem varje dag. De är helt enkelt inte tillräckligt bra gjorda i mina ögon. Jag kan inte säga vad det är, bara en känsla jag har.

Men jag är inte den som klarar av att bara slänga en fin tapetbit. Snabbt tog jag ner den och funderade ut ett alternativt ställe där den kunde få hänga.

Det blev på insidan i  badrumsskåpen där vi har tvättmedel och sånt. Då kan jag bli glad när jag ser dem lite snabbt bara och när jag tycker att de är lite fult ritade är det bara att stänga luckan. Men jämfört med den äckelfula badrumsvåtväggen är den där fågeltapeten wuuunderbar.

Så allting är relativt.

När jag sa att jag tapetserade lite väl mycket ett tag kom jag plötsligt ihåg det här: 

mms://qstream-wm.qbrick.com/01829/norrbotten/bensbynWEBBTV_768K.wmv

(Klipp ut och klistra in länken för det går inte att länka på vanligt sätt)

På filmen pratar jag just om mitt kanske för myckna tapetserande. Det är jag och vårt hus på lokalteve för två år sen. Det ser rätt så annorlunda ut i vardagsrummet!

KOMMENTERA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

  4 Kommentarer
 1. business travel skriver:
  !

  Right away I am going away to do my breakfast, afterward having my breakfast coming yet
  again to read more news.

 2. Trackback skriver:
  !

  Maybe……

  Can a computer virus infect my computer just by being online? No downloading or uploading. No file sharing. No instant messaging/chatting. No opening of new browsers or opening email or email contents and such. Just leaving my computer on with my homep…

 3. !

  The friends I have the play are still in the mid 100 part of the game so if I beat a level and only get
  one star I go back to it at a later time to try to get two or three stars.
  These games, along with several others have brought
  in around $213 million in revenue thanks to in-app
  purchases, a recent report notes, and that’s just in the first half of the year.
  For the record, I don’t like to play Match 3 games.

 4. !

  This is my first time go to see at here and i am actually happy to read all at one place.

 5. Jade Gianopoulos skriver:
  !

  Thank you for every other informative web site. Where else may just I get that kind of info written
  in such an ideal manner? I have a challenge that I’m simply now working
  on, and I’ve been at the look out for such info.

 6. !

  Woman of Alien…

  Great work you may have accomplished, this web site is actually amazing with amazing info. Time is God’s way of holding anything from going on simultaneously….