Persiljas Hus

Någon som vill ha lite?

Jag har drabbats av något. Det är nåt ovanligt. Inget jag haft förut tror jag. Det började den 30 juni. Då åkte jag ut i hällregnet och städade stugan i sju timmar utan uppehåll. I förrgår städade jag huset som en uppladdad duracellkanin och igår (mon dieu) började jag med att städa kring jordgubbslandet där jag grävt upp för några veckor sen men inte färdigställt. Nu grävde jag klart, rensade upp och har numera ett fint land med jordgubbar, bondbönor (to be), solrosor, kryddor och purjo. Som värsta proffsodlaren juh!

Så slank jag in i förrådet för att hämta en grej och fick som vanligt kryssa mellan alla berg av saker. Helt plötsligt fann jag mig som i trance bärandes ut allt i högar på gräsmattan. Slänga. Ge bort. Måla om. Laga. Spara. Städade febrilt i timtal och när sista betongdammet var bortsopat och sista skruven sorterad och allt som skulle slängas packats i högvis på pickupens flak och allt som skulle skänkas fyllde upp bilens baksäte och allt som skulle slipas ställdes i en grupp, allt som skulle målas i en annan och allt som skulle sparas sorterats fint i lådor och stängda påsar, ja då gick jag in i huset bara för att upptäcka att klockan var efter tio på kvällen. Jag trodde att den var typ sex eller nåt.

Sen satte jag mig att städa bland alla inredningstidningar. Jag river ut det jag vill ha kvar och slänger resten. Det är en diger bunt att gå igenom så det tar mer än en liten kväll i anspråk, men jag har börjat. Som om det inte räckte fick jag plötsligt sömnproblen. Jag borde ju ha varit dödstrött men kunde inte somna, var till och med lite arg över att det kändes som sand i sängen (Pommac!!!) och steg upp vid ett. Satt sen vid datorn ända fram till tre och vet ni vad jag gjorde då? Jo, jag städade skrivbordet på datorn och gudarna ska veta att det behövdes för jag har nåt fel i mitt bildprogram så det går ej att hämta bilder direkt ur det då jag till exempel bloggar så därför måste jag först sitta och lägga ut bilderna på skrivbordet för att få tag i dem. Så fatta hur mycket bilder det låg därute huller om buller. Så då fick jag sitta och föra tillbaka dem i bildprogrammet vilket tog sin lilla tid. Vid tre tänkte jag att det var bäst att gå och försöka sova men inte ens då var jag trött. Så jag läste en stund i Patti Smiths bok och då kom sömnen äntligen till mig. Fast då kom mannen vid sju och sa att jag fått ett sms som jag faktiskt var tvungen att svara på då det var en jobbrelaterad grej som jag missat under gårdagens städbonanza.

Men underligare än allt är att jag trots sömnbristen sitter här och planerar en överraskningstädning för sonen som varit bortrest men som kommer hem i eftermiddag. Jag hinner innan jag ska ha ett möte klockan ett.

VAD TUSAN ÄR DET MED MIG???

Jag måste ju ha fått ett slags städrelaterat energitillskott som jag aldrig annars brukar få. Vad kan det vara som jag ätit? Eller är det solens strålar som vi inte sett så mycket av som gett denna kick?

Mitt hus, min dator, mitt förråd och snart min son är nog glada iallafall. Som alltid när jag städar finner jag borttappade eller bortglömda saker. Så också på skrivbordet. Här kommer en liten skörd av nyfunna gamla bilder. Blandad kompott. (Någon känner säkert igen sig lite extra!)

 

 

KOMMENTERA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

  8 Kommentarer
 1. Absembedageve skriver:
  !

  buy tramadol with paypal buy tramadol for dogs – buy tramadol online cheap

 2. Absembedageve skriver:
  !

  can you buy tramadol onlinelegally buy tramadol cheap online – buy tramadol ultram

 3. brazizeOrem skriver:
  !

  http://www.njbic.org/online/buytramadol/#7158 order tramadol online overnight – buy generic tramadol online

 4. duedieldHaddy skriver:
  !

  buy tramadol mastercard buy tramadolwithout prescriptions – buy tramadol cod online

 5. persiljashus skriver:
  !

  ELLEN; Nu är det borta för mig så kanske for det till dig? :) Dumma regn som fäller blomster! :(
  MYNTA: JAg försöker också befria mig från SAKER: Blä för att ha för mycket saker. :(
  JONASA: Ja det skulle onekligen vara bra att kunna spara på. Men det verkar vara värsta färskvaran som härsknar direkt. Att användas omgående. Bollfranspallen har jag gjort. tänk att du gillar den. Trodde jag inte. :)

 6. JonasA skriver:
  !

  Tänk om man kunde konservera det medelst syltning, och ta en sked till frukostgröten vid behov …

  Tycker för övrigt att bollfransfotpallen längst ner är mycket trevlig.

 7. Mynta skriver:
  !

  JAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!! Ge mig! Ge mig!
  Jag vill ha en dos av din städ- och sorteringsmani!!!
  Drabbades själv lite lätt i slutet av juni; men den försvann lika snabbt som den kom…suck. Och just nu lider jag av tidsbrist – jobbar så INFERNALISKT mycket. Men SEN. SEN när hösten kommer – DÅ ska jag banne mig ta tag i alla dessa dåligasamveteshögar!!! Jag vill bli FRI från alla onödiga ting! Jag vill leva HÄR och NU – inte spara på en massa från FÖRR!! Puss på dig i sommarnatten!

 8. Ellen skriver:
  !

  Næmmen!? Der var det noe kjent!!! :)

  Men kan du straksens se å sende litt tiltakslyst, energi og ryddetrang hitover!!!!! Jeg vil ikke gjøre noenting for tiden. Bare slappe av. I dag har vi vært på en liten fjelltur og grillet pølser, og jeg har bundet opp gullriset før de enorme nedbørsmengdene vi kan vente oss i løpet av helgen vreker ned over hagen.