Persiljas Hus

Ett guldkorn att minnas.

I helgen hade vi en liten fest i dagarna två. En fin, alldeles lagom stor fest med de allra närmaste och käraste. Jag tycker det är jättesvårt att ha fest och veta vem man ska bjuda. Eller rättare sagt vem man inte ska bjuda. Så därför är jag feg och gör små intima fester istället för då är det lättare att göra urvalet. Det känns alltid som att man hoppar över någon annars och samtidigt måste man ju göra det om man är lite lagom småfattig och inte KAN bjuda hur många som helst. Jag lever mig in alldeles för mycket i hur andra ska känna det när de ser och hör om fester som de inte varit bjudna till. Jag tror jag lider av den där diagnosen som det talats mycket om på sistone. Hyperöverkänslignånting. Det är jag det.

Hursomhelst, en finfin fest har vi haft och vi hade himla tur med vädret också med spöregn på förmiddagen innan festen och fram till att vi ätit färdigt. Uppehåll blev det precis när gästerna anlände så de slapp bli blöta och sen öste det alltså ner medan vi åt inomhus och sen när vi skulle gå ut och leka en massa roliga lekar då slutade det regna helt och hållet. På festdag två när vi tog båten till vår stuga för att äta surströmming som perfekt avslutning på kalasandet då sken solen och gjorde hela båtturen och övistelsen och surströmmingsätandet utomhus till en sann njutning.

Jag tog helt ledigt från allt vad fotograferande och bloggning heter så några bra perfekta bloggfoton har jag inte. Däremot har jag ett huvud fullt av fina bilder och ett hjärta fyllt av tacksamhet för den fina helgen som jag ska spara som en liten dyrbar skatt att plocka fram då och då och minnas med ett leende på läpparna.

Lite bilder har jag som jag fått från gästerna så här kommer en liten kavalkad. Ny fin prickig klänning hade jag dagen till ära.

Alla gäster fick göra ett handavtryck på en vit canvasduk.

De fick själva välja färg och plats.

Det blev en strålande fin tavla till slut.

Paket fick vi minsann trots att jag sagt att vi inte ville ha något sånt utan att det räckte med att alla kom men se det lyssnade de inte på utan hade samlat ihop till en fantastisk present. En tubkikare med stativ så nu kan vi kika på fåglar och kossor och hästar och ekorrar och allt annat som man bara sett på håll förut. Och som inte det räckte fick vi en sång specialskriven till oss också som framfördes under middagen.Mat hade vi av alla de sorter. Jag hade lagat dumplings och friterat majsbollar och gjort chilikycklingbollar och heta såser att doppa allting i.

Och sallad från trädgården och dubbelmarinerat kött och en massa annat.


Det är nog bland det bästa jag vet att laga festmat och få bjuda hungriga gäster på.

Sen lekte vi ner maten med stövelkastartävling, klädstafett, ägghumpning, basketkast och annat kul . Klädstafetten var nog det som lockade fram mest av skratt då Pommac såg som sin uppgift att hoppa på alla som klädde ut sig och slita av dem kläderna,

Och så tog vi en massa gruppbilder. Något av en tradition i vår familj att samla alla på ett foto så fort vi firar något.Och det var den festen det.

 

KOMMENTERA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

  2 Kommentarer
 1. picture fram skriver:
  !

  Woman of Alien…

  Best get the job done you may have done, this great site is admittedly awesome with great information and facts. Time is God’s means of keeping everything from happening simultaneously….

 2. Viankintima skriver:
  !

  [url=http://groupmedicalinsurance.us/]group health insurance[/url] [url=http://1carinsurancecompanies.com/]car insurance company[/url] [url=http://cheapestcarinsurancequotes.info/]cheap car insurance quotes[/url]

 3. Eva skriver:
  !

  Misstänker att jag ska gratta dig och mannen för att ni varit gifta i ex antal år eller!!??
  GRATTIS till vad det än är!
  Så kul ni verkar ha haft det!
  Din klänning är ju som klippt och skuren för dig,såååå fin!
  Måste erkänna att jag klickade upp bilderna där man såg er alla och tänkte och tänkte på vilken av alla dom stiliga karlarna som är din hi hi…..

  HOPPAS ALLT ÄR BRA MED DIG O DIN FAM!!!!
  KRAMAR Eva