Persiljas Hus

Funna skatter och blivande smultronställen.

Vi stagar upp vinbärsbuskar och rensar sly. Skottar jord och river brännässelrötter. Vi skördar och saftar och syltar. Det är ljuvligt med augusti på så sätt. Fast vemodet över att sommaren är slut finns där ändå. Vi har somriga varma dagar men växterna, nattkylan och kvällsmörkret gör allt för att påminna om att det är höst i antågande. Här i norr är sommaren så tydlig med sina ljusa nätter och ljumma vindar. När hösten kommer i mitten av augusti med lite gult i träden och den råa fuktiga nattluften vet man att det är över. Oavsett värmen på dagarna. Det ÄR vemodigt för sommaren är alldeles alldeles för kort. Men nej, jag vill inte flytta. Jag trivs här och det är här jag valt att bo och vi lägger ner kärlek, arbete, gemenskap och omsorg i och omkring vårt hus. Vi har vår plätt på jorden och en vecka hit eller dit mer sommar skulle inte få mig att flytta. Det är annat som skulle påverka isåfall. Jag kan absolut röra på mig, det är inget problem, men att flytta för väderlekars skull, nej det är inte så aktuellt. (Bara så ni vet, alla rara sörlänningar.) Sen, när vemodet lagt sig, då tycker jag om hösten. När skolan börjar, när luften blir klar och hög och krispig. När jag accepterat att det krävs skor för att inte få värk i benen, när jackan självklart måste vara med då det plötsligt kan komma isvindar vinande från ingenstans. Då, när jag lagt sommaren bakom mig, då är hösten alldeles underbar.

Men nu är jag mitt i vemodet. Nu, mitt i brytningstiden. Stenmuren har fått nya stenar och slät jord framför sig. Nästa år kan vi sitta nära och se på alla vackra stenar.

På bilden ovan var det förr ett brännässelhav. Eller en ocean. Vackert, men inte så plockvänligt. Det var värsta jobbet att tvingas plocka vinbär och vi gruvade oss så att fåglarna ofta hann före oss.

Vårt hönshus ska målas. Men det få bli nästa år. Vi kommer mest troligt att anlägga en uteplats där presenningen ligger. Den har vi lagt för att kväva ännu mer brännässlor för där har vi haft vårt andra brännässelhav. Man såg knappt byggnaden för allt grönt. Men nu. Efter många veckors slit, nu ser vi att det är finaste platsen på gården och jag ser redan hur fint det kan bli med ett litet glest spaljétak där det kan få växa nåt slingrande och med stolar och bord och en murad grill kanske och…

Vi har en hel vinter att skissa och drömma.

Men visst ser ni potentialen?

Sen har jag hittat mitt försvunna lapptäcke! Utan spåtanter eller kloka gubbar. Det låg i en korg tillsammans med en hel del annat som försvann vid samma tillfälle inför något tillfälle då vi hade middagsgäster och vi som vanligt väntat in i det sista innan vi tog tag i saneringen städningen.

Jag blev så glad när jag hittade mitt blivande lapptäcke att jag satt uppe flera timmar längre än jag tänkt och sydde färdigt det för hand. Eller tråcklade det färdigt. Nu ska jag sy fast alla operfekta rutor med band så att det sitter och så ska jag se om min tanke om det operfekta lapptäcket höll. Går det att göra ett lapptäcke utan raka linjer, utan att välja samma tjocklek, utan att sammanfoga det på vanligt sätt? Det ska bli spännande att se hur långt min från början obstinata tanke bär.

KOMMENTERA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

  2 Kommentarer
 1. tumukpxk skriver:
  !

  At the time of 2011, typically the Bag Kid business are probably the highest-rated shopping cart bag suppliers, accompanied by OGIO, Cleveland, Titleist not to mention Ping. [url=http://www.goosesverigeonline.com/]canada goose sverige online[/url] Of course, a good way to decrease fees would be to have them made in mass to ensure that this might in no way occur. {Shares|Explains to you|Stocks|Gives|Conveys} {of|regarding|involving|associated with|for} Incyte Corp, {which|which usually|which in turn|that|which unfortunately} {sells|markets|carries|offers|provides} {the only|the sole|really the only|the only real|one} {approved|accepted|accredited|authorized|authorised} {drug|medicine|substance|medication|narcotic} {to treat|to take care of|to help remedy|to deal with|to remedy} myelofibrosis, {closed|sealed|shut down|shut|made} {down|straight down|along|lower|affordable} 6 {percent|pct|per cent|%|p . [url=http://www.monclerpiuminidonne.com/]Moncler Spaccio[/url] Being constructed from polypropylene, they’re usually effective which enable it to readily carry heavy pieces as opposed to the particular cosmetic and paper different kinds of plastic bags that are not as robust. Additionally, there is also typically the ”cannage” lines, that appearance very similar to the Young lady Dior nonetheless seems to have flat quilting. [url=http://www.goosedoudoune.com/]canada goose pas cher[/url] A lot of the materials in many cases can be taken away and stay cleaned. Prior to 2007, side-installed airbags had been non-obligatory. [url=http://www.moncleronlinejacken.com/]Moncler Jacken[/url] Lipton carries dozens of kinds of tea throughout China which is the particular dominant merchant regarding green tea luggage in a very land in which consumers ordinarily drink loose-leaf green tea. Despite the fact that females have these kind of almost every many other rationale, males obtain minimal opportunity to do this. [url=http://www.goosesverigeonline.com/]canada goose sverige[/url] Goldsmith mentioned: ‘If Columbus found dropped plastic material baggage in the end involving your partner’s charter boat 500 issue, there exists a pretty good possibility we can certainly floating around in one piece now.

 2. snibulaanyday skriver:
  !

  In fact, Deckers Outdoor, the current owner on this company, has reported a sale of almost 700 million dollars in 2008 , [url=http://www.tcicustomhomes.com/]Cheap UGGs[/url] ,Your fisher analyzed the little child he had recognized for just a few several weeks. .

 3. !

  Wonderful story ……

  Here are a few unrelated data, nevertheless really really worth taking a your time to visit this website…

 4. !

  Uniblue Driver Scanner 2013…

  Powersuite 2013 Serial Key…