Persiljas Hus

Bara jag.

Jag tycker om djur. Nästan alla. Till och med daggmaskar vilket är stort, för jag var livrädd för såna för en tid sen.

Jag vill ha ljust omkring mig och tycker om att tända många lampor. Är det mörkt krockar jag med saker och blir arg för att mitt mörkerseende har blivit totalt kasst. På kvällen när mannen släckt ner hör man mig ofta desperat utbrista Tääänd!!! Jag SER inget!!!

Jag tycker om sånt som både är och ser hemmagjort ut. Perfekt intresserar mig inte.

Jag tycker om det som är trasigt och fult. Jag får en slags moderskänslor för sånt och finner mig ofta välja det fulaste och trasigaste. Kanske känner jag igen mig och vet hur viktigt  det är att någon bryr sig om det skruttiga.

Jag ger ofta liv till sånt som andra kanske ser som döda ting eller själlösa. Jag ger möbler känslor och tycker synd om en del hus.

Jag känner om någon är ledsen när jag kliver in i ett rum.

Jag tycker att det är fint med stök, men skäms ändå ofta för mitt eget. Hos andra tycker jag det är det finaste som finns och blir lite orolig när det är för välstädat.

Jag tycker om att läsa böcker som berör. Väller inte tårarna fram har det inte varit en bra bok.

Jag blir glad när jag hör unga flickor säga att de är feminister men blir ledsen när jag hör unga pojkar säga att de känner sig utpekade bara för att de är pojkar.

Att se barn vara ledsna gör mer ont än allt annat.

Jag tycker att världen är galen och känner mest hela tiden att jag inte förstår varför vi som känner så inte klarar av att bromsa galenskapen.

Jag älskar mönster och färg och tycker särskilt om när mönster och färg krockar riktigt rejält.

Jag älskar inredning men bara sån där man ser och anar ett liv fyllt av allt annat än inredning. Så fort det ser ut som att inredningen är tillrättalagd och saknar liv tappar jag intresset.

Jag är stark som en oxe i motgångar men tappar farten i medvind.

Jag har alltid känt vad som är rätt i magtrakten någonstans. Jag kan inte gå emot min mage.

Jag tycker om bollfransar och gamla tapeter, lapptäcken och möbler som egentligen inte är möbler.

Jag tycker om band och spetsar och glittriga pärlor. Jag tycker om kaffe med mjölk och kanel och kaféer med gamla tantmöbler.

Jag tycker inte om att svettas men hatar att frysa, men måste jag välja fryser jag nästan hellre.

Jag har alltid tusen tankar och idéer i huvudet samtidigt och kan bli ganska splittrad. Jag försöker skriva ner alla idéer och planer på långa listor och så känner jag stor tillfredställelse när jag kan stryka något. Även om det inte blir så ofta.

När något bekymrar mig kan jag hålla det i schack på dagarna medan det växer till stora monster i mörkret om nätterna. Så jag stiger alltid upp och gör något så fort jag vaknar så att monstrena inte ska växa sig för stora. Har jag inga bekymmer somnar jag om lätt som en plätt.

Jag tycker om hem som luktar strykjärn, kaffe och mat.

Jag är faktiskt just nu riktigt less på min blogg och tänker ofta att jag ska sluta men min mage säger nej och den brukar ju ha rätt.

 

 

KOMMENTERA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

  10 Kommentarer
 1. cuertguipoplrt skriver:
  !

  Read was interesting, stay in touch……

  [...]please visit the sites we follow, including this one, as it represents our picks from the web[...]……

 2. JonasA skriver:
  !

  Descartes Misstag av Antonio Damasio. Mycket vetenskaplig bok om bl.a. varför magen ofta har rättare än huvudet. Eller kanske ännu mer om varför huvudet är beroende av magen för att kunna tänka kloka tankar.

  Märk Världen av Tor Nörretranders. Mycket vetenskaplig bok om bl.a. hur mycket torftigare det medvetna tänkandet är än det omedvetna.

 3. Jenny skriver:
  !

  Förstår din känsla av att vilja sluta blogga, känner det samma stundtals. Men jag hoppas innerigt att du lyssnar på magen och forsätter. För du ger oss så mycket! Inspiration som ger oss luft under vingarna.
  KRAM Jenny

 4. sofia skriver:
  !

  Lyssna till magen!!

 5. Ellen skriver:
  !

  Smart mage du har! Stol på den!

  Og for 100de gang: Takk for all inspirasjon!!!!! I dag har jeg lappeteppetapetsert en dør i entreen. Og jeg kan ikke gjøre sånt uten å tenke på deg.

  Klem

 6. katarina skriver:
  !

  Jag är glad åt din mage, som vill fortsätta när det är motigt.
  Dina bilder och din vardag har varit ett slags livsluft för mig det senaste året, som har roat och förstrött mitt sorgsna hjärta.
  Vi rätar sakta på oss och vet att vi kommer igenom.

  Det är så skönt att se att livet rullar på.
  Och du är så bra på att beskriva det.
  Kram!

 7. Kerstin skriver:
  !

  Lyssna på MAGKÄNSLAN och FORTSÄTT BLOGGA KVINNA!!!! Kram :)

 8. !

  SLUTA INTE BLOGGA! Du beskriver ju inte bara dig utan mig också, vi har nog varit systrar någon gång någonstans :) Varma kramar!!!

 9. Kamilla skriver:
  !

  Har precis börjat läsa din blogg. Du skriver så avslappnat och härligt. Jag älskar ditt hem. Verkligen inspirerande! Kram Kamilla

 10. Kicki skriver:
  !

  Nej sluta inte blogga! Du inspirerar mig alltid och har gjort i MÅNGA år!
  Jag har följt med dig i många ”Flyttar”.
  Kicki i Söråker

 11. Ninette skriver:
  !

  Hej på dej! Tusen tack för alla fina kommentarer som du skriver på min blogg! :) jag tänker varje dag att jag ska skriva tillbaks till dej, men så går tiden bara åt allt kaoset här hemma och så blir det inte till nåt, men nu tar jag mej den tiden basta! (blev speciellt glad för kommentaren i lördags)
  Du har så fint hem och fin blogg och fina bilder och jag gillar nästan precis samma saker som du! (inte kaffe, gillar kaffedoft men dricker inte, o sen stryker jag knappt nåt annat än pärlplattor, men har ambitioner om att mangla! äger en mangel, men där den står så saknas det ett eluttag än så länge)
  er hall är alldeles underbar – jag satt länge och suktade över bilderna! Blir så full av inspiration alltid av din blogg (och dina fina kommentarer), så jag hoppas du orkar fortsätta blogga och lyssna på magkänslan!