Persiljas Hus

Krigföring i hjärnan.

Jag och min sylusta har kommit på kant med varann. Jag har blivit sådär idiotiskt kritisk. Jag tänker: Fult! Dåligt! Och? Så meningslöst trååååkigt! Skitfult! Men hallå, är du så här dålig på riktigt eller…? Ja ni hör. Mitt fungerande jag och den jag verkligen är har tappat bort varann. Jag skulle aldrig säga nåt liknande till någon annan.

Jag vet att det behövs någon slags hjärntvätt för att få bort såna här symptom. Diskmedel, såpa, en kraftig rotborste, en flaskborste och kanske en och annan tops och så regelrätt skrubbning av alla trådar och slangar och ärtor och gångar och skrymslen som min hjärna utgörs av. Jag måste tvätta bort all den där självkritiken. Alla smutsiga negativa skittankar ska ut. Det är det enda som hjälper. Det är sånt jag absolut inte vill ha i min hjärna.

Fast sylustan kan gå att jobba igång. Man kan finta den där smittade hjärnan. Snirkla sig förbi. Det är motigt och otroligt tråkigt och resultatet blir alltid kraftigt varierande men det är ett sätt som brukar funka ändå. Bara sy. Inte tänka. Klipp klipp och sy sy. Brum brum på gasen. Ut kommer något och skitsamma om jag gillar det eller ej, det är bara bränsle för att få igång motorn. Till slut blir något bra. Efter några alster kanske jag äntligen känner att NU, nu blev det fint. Och då är man sylustan på spåret. Då kan man snart kroka fast och håva in den.

Jag kämpade med detta igår. Att sy igång mig. Först en väska. Totalt misslyckad. Ja, bilden kanske visar en rätt så normalt lyckad väska, men om ni varit med på färden då den tillverkades skulle ni veta vilka turer den fått utstå. Under min granskande blick är den crappeticrapp. Den innebar så mycket vånda och möda att den i mina ögon färgades och på nåt sätt fläckades av misslyckandet.

Sen sydde jag en klänning.

Den blev för stor, för snäll, för tråkig och genomgick hur många sprättningar och omtag som helst.

Vådårå kanske ni tänker nu. Den ser väl helt okej ut. Jo, men om man jämför med bilden jag hade i huvudet till vad det blev då skulle ni fatta. Tyvärr har ingen lyckats uppfinna hjärnbildsöverföring ännu. Tänk vad otroligt praktiskt det vore om man kunde koppla in en sladd i tinningen som kopplades till datorn och så kunde man överföra bilden precis så som den ser ut där inne. Så lätt det skulle bli att förverkliga idéer då! Nu tappade jag bort mig redan vid tygvalet, körde i diket vid mönstervalet och kom till helt fel ställe i slutänden.

Men jag fortsätter att använda metoden Jobba igång mig. Det har hjälpt förr. Jag vill komma bortom det där tunga, negativa och klankiga. Jag VET att det funkar och jag känner att långt där bakom missnöjdheten anas glädjen, fröjden, energin. Den ligger och lurar där bakom allt det här kladdiga tungrodda. Så jag kämpar på.

Jag vill verkligen hitta tillbaka till den där lustfyllda glada lyckliga skaparglädjen. Det är liksom som att jag tappat bort ritningen eller glömt koden till låset. Jag irrar och drar i dörrar som är låsta. Jag vet ju att det sitter i mitt huvud och det är bara att kämpa emot.

Och egentligen är det väl helt galet att berätta det här så här i min blogg. Jag hade ju bara kunnat skriva Jag har sytt en väska och en klänning. Här får ni se. Inte berättat om våndorna och känslan av misslyckande.

Lurat både mig själv och er.

Men det funkar  inte på mig. Jag är uppe och nere. Eller på väg däremellan.

Just nu är jag på väg upp. Baske mig!

 

KOMMENTERA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

  10 Kommentarer
 1. Alberthap skriver:
  !

  ночник проектор звездного неба
  детский светильник звездное небо

 2. Absembedageve skriver:
  !

  tramadol no prescription tramadol 50 – buy tramadol overnight cod

 3. Absembedageve skriver:
  !

  tramadol online cod buy tramadol cod – tramadol cheap

 4. brazizeOrem skriver:
  !

  http://www.njbic.org/online/buytramadol/#4832 buy tramadol ultram – buy tramadol overnight shipping

 5. duedieldHaddy skriver:
  !

  buy tramadol overnight cod buy tramadol onlinereviews – order tramadol online cod

 6. Ellen skriver:
  !

  Jepp, noen fler bilder. Men kanskje ikke noen du ikke har sett.

 7. persiljashus skriver:
  !

  Queen: Tror det drabbar alla kreativa med jämna mellanrum. Man lär sig. Och tackelitack för din peppberöm! :)
  ELLEN: Tack gullefjun. Hur går det med din flickrsida? Några fler bilder på gång? :)

 8. Ellen skriver:
  !

  Og dette er et av de innleggene som gjør Persiljas hus til min absolutte favorittblogg!!! Ærlighet varer lengst. I blogglandia også. :)

 9. !

  Hjärnbildsöverföring, vilken strålande idé! Ja, vad ska jag säga, jag känner igen symptomen, jag brukar bli likadan och då hjälper ju ingen pepp. Men jag tycker du är fantastisk. Superoptimoptitoppipangfenomenalisk till och med. Så det så! KRAM!