Tillbaka där allt började

Blogg har flyttat

Tillbaka där allt började har flyttat!

http://www.familyliving.se/tillbaka

Kommentera   Permalänk

Fina posters hos Fransmannen & Jag

”Misse” ett av flera fina motiv…

Snubblade över det här på Instagram och blev förtjust i de fina motiven som Katarina Dahl gör under varumärket Fransmannen & Jag.

Kika in och kolla mer här!

(bild från Fransmannen & Jag)

Kommentera   Permalänk

Inredningskedjorna levererar sommarkänsla

Härligt somriga ränder på kuddar hos Åhlens – får värsta sommarfeelingen av dem!

Indiska ville inte vara sämre med fjärilskuddar som nästan känns lite japanska i sin utformning

Hoppsan, här var det visst en turkos pelikan! Även denna kudde hittade jag på Indiska.

Väldigt mycket turkosa detaljer överlag som matchas med solgult och korallrött i bästa sommarstil – här bild från ROOM! Fick en liten klump i magen när jag såg den fina blekturkosa soffan. Vi har ju haft just en turkos soffa som fick vandra vidare av flera skäl.

Gulligt småblommigt är en annan stor trend i sommar. De här hittade jag också på ROOM…

…och den här sittbänken inne på Åhléns!

Själv kom jag hem med en sådan här liten goding åt Gilbert och Viola förstås. Även den finns på Indiskas rea till löjligt lågt pris (viskar 70 kronor!?).

Så skynda fynda gullig liten jordglob!

Kommentera   Permalänk

Kulörchock?

Många färger finns det minsann!

Ja, väggarna på vår gästtoalett ska alltså målas ovanför befintligt kakel. Nu är de i en märklig beigeaktig nyans som är så tråkig att klockorna stannar. Nog för att jag gillar neutraler som bas men dit hör inte mes-beige med någon slags gul underton.

Så nu när vi skulle välja kulör fick vi ta hänsyn till det sandfärgade (gråbeige kulör – tänk sandstrand på Gotland typ!) kaklet och sen ligger det ett mörkt blågrått klinkersgolv.

Inte helt enkelt ska jag säga!

Började med att stryka alla kulörer som är för ljusa, drar åt beige, grönt eller brunt. Ganska snart stod vi och valde mellan en riktigt mörk grafitgrå utan underton (inget grönt, gult, lila etc inblandat i färgen) utan en neutral variant eller något rejält klatschigt, som knalligt mörkrosa.

Det blev den mörka grå kulören eftersom jag redan vet vilken sorts lampa jag vill ha och att det ska sitta vita hyllor på ena väggen och förhoppningsvis en fransk spegel också – om vi hittar en med rätt mått vill säga? Som funkar fint med den mörkgrå kulören.

Återstår att se om vi färgpimpar matdelen i stället när de väggarna ska målas?

Kommentera   Permalänk

Projekt gästtoalett har startat

När det är grått och trist ute är det bara att dra igång hemmafixet…

Vi är igång nu. Den lilla gästtoaletten innanför hallen ska bli fin och då får man allt lida lite pin. Just nu ligger Mathias på rygg under handfatet och byter diverse rör för att den nya blandaren ska passa in.

Själv har jag varit och handlat färg (tog kulören på volley – det vill säga inga burkar som det ska provmålas med!) och hunnit spackla över de hål som finns.

Det här kommer att bli så bra!

1 Kommentar   Permalänk

Vurma för Vurma

Missa inte att gå till Vurma medan det fortfarande finns kvar!

I går bokade jag in ett tidigt arbetsmöte på ett av våra gamla stamställen från när vi bodde inne i stan. Där de har alldeles galet goda smörgåsar och där atmosfären är varm, mjuk och tillåtande. Det charmiga caféet finns på flera ställen i Stockholm men för mig är Vurma i Vasastan det som gäller för det var där vi hängde med våra vänner.

Men det är jobbigt att komma tillbaka till sina gamla kvarter och upptäcka att det försvunnit sådant som en gång präglade ens liv. Fick en smärre chock när jag insåg att Vasastans Ost – ett annat favoritställe – inte finns kvar. Och inte Bönor & Bakat heller.

Jag börjar bli gammal…

Kommentera   Permalänk

Listan blev lite lång…

Med sikte på det här – sol, sommar och salta bad!

Just nu fyller jag min lista med det som ska tas tag i under våren och hur det ska prioriteras. Jag vill göra allt husfix inomhus innan det blir för varmt. Senvår och sommar avnjutes bäst utomhus är vi eniga om och då måste vi se till trädgården också.

Nu väntar en rad projekt som på pappret inte är särskilt omfattande egentligen, men med vardag, jobb, skola och barn vet vi ju alla hur det kan gå.

Listan ser ut så här:

Projekt gästtoalett – uppfräschning!

1) Byta kranen så att det blir enklare för barnen att använda den

2) Måla om väggarna som är ovanför väggkaklet (varför halvkaklar man när man ändå kaklar!?). Ska bara bestämma exakt kulör!

3) Måla taket vitt – vill inte ha ljust champinjonfärgat tak som matchar den nuvarande väggfärgen!

4) Fräscha upp golvfogen med ny färg

5) Sätta upp två vita konsollhyllor på ena väggen

6) Byta ut väggbeysning mot en snyggare än den som finns

7) Byta ut strömbrytaren mot en ny variant

8 ) Ny handdukskrok och toarullehållare ska upp

9 ) Efter sju år ska det äntligen komma upp en spegel också – ha, ha! Vi har verkligen inte gjort något alls i detta lilla skrymsle.

10) …nej det var nog allt tror jag!

Projekt väggar – sudda bort spåren av små barn

1) Rolla om ena köksväggen där någon gjort en rebus

2) Rollar ute i hallen också – alltså vi har svarta, konstiga spår på väggarna som ser ut som bromsspår från en bil men gissningsvis kommer från skosulor. Fråga inte för jag kan inte svara…

3) Måla om det rum där vårt matbord står som är trist, trist, trist och nu när det äntligen inte skvätts längre är det dags att fixa om här.

Få upp en massa saker på väggarna – ja, alla de där sakerna som står och väntar alltså!

….ehhh, orkar inte lista här! Är rädd att ni blir rädda om jag gör det.

Men det är tavlor, lampor, gardinstänger och gud vet vad mer. Måste nog göra en separat lista här…snark!

Och på möbelinköpslistan står nu:

1) Nytt matbord och nya stolar

2) Vita skoskåp som är snygga, har rätt mått och INTE kostar skjortan – en omöjlig ekvation verkar det som! De får inte heller ha den där gulvita nyansen som så många har.

3) Avlastningsbord till altanen – en kompis till grillen helt enkelt!

4) Viola behöver skrivbord, hylla och ny säng

5) Litet avlastningsbord till teverummet på övervåningen

Näe, nu orkar jag inte mer!

Kommentera   Permalänk

Finurliga barnrum

Spännande – jag har beställt ett ex!

I februari kommer en ny inredningsbok om barnrum som Styleroom skapat tillsammans med duktiga bloggaren Fröken Bauer. Ser fram emot att bläddra i den.

Här kan ni förbeställa boken!

För varje sålt exemplar går fem kronor till uppbyggnaden av en skola i Kenya så passa på att kombinera nytta med nöje.

(bild från Styleroom)

Kommentera   Permalänk

Nya smidiga IKEA-hyllor

Ikeas nya hyllor som kommer till varuhusen nu i februari.

Hyllan, som är i pulverlackat stål och finns i en rad olika färger, heter Botkyrka och kostar 299 kr. Passar fint lite varstans och inte minst för småförvaring i barnrum.

(Pressbild från Ikea)

Kommentera   Permalänk

Dags att plocka upp handsken igen

Så här god lunch blev vi serverade på Restaurangakademin i går – en mustig paella för att matcha dagens lektioner om Spanien!

Jag är inne i en period av stor inspiration nu och det smittar av sig på många områden. Det blir mycket matlagning och mycket planering av hemmaprojekt som ska fixas. Mest målning av olika saker men även en del strategiska inköp som krävs till både barnrum och andra delar av huset och förstås också årets uteprojekt.

Älskar att vara inne i en sådan här fas och jag tror det beror på att vi långsamt börjar att ta oss ur mörkerpuppan. Energin återvänder sakta. Och det obarmhärtiga vårljuset pekar dessutom med hela handen mot det som effektivt dolts av vintermörkret.

Nu kör vi fixartåget!

Kommentera   Permalänk